Ex -Yu

Boška Raičevića ubio bombaš zbog rakovičkog klana?

Boška Raičevića ubio bombaš zbog rakovičkog klana?
Boška Raičevića ubio bombaš zbog rakovičkog klana?

NOVI SAD/BEOGRAD - Boško Raičević (42), brat kontroverznog biznismena Andrije Draškovića, koji je prekjuče ubijen na Dorćolu kada je u eksploziji raznet njegov „sitroen C4”, bio je blizak rakovičkom klanu i prije četiri godine srpska policija je osujetila trojicu bombaša koji su planirali da, takođe eksplozivom postavljenim ispod automboila, usmrte vođu ove kriminalne grupe Nebojšu Stojkovića Stojketa.

Pored te povezanosti sa rakovičkim klanom, sa Stojkovićem i saradnicima, od kojih je većina porijeklom iz Prištine i Peći, policija provjerava sve Raičevićeve aktivnosti.

Prema nezvaničnim informacijama „Blica” Raičević se, upravo zbog hapšenja Stojkovića i rakovičke ekipe tokom akcije „Sablja”, iz Beograda preselio u Budvu. Na Crnogorskom primorju je živio do prije četiri godine, kada se vratio u prestonicu Srbije.

Po povratku iz Budve, u Beogradu je često viđan u društvu jednog zemljaka iz Prištine, takođe kontroverznog biznismena. Naime, taj biznismen je pod istragom zbog višemilionskih prevara, a Raičević je često bio u njegovom društvu.

Da li su imali poslovne kontakte ili su u Beogradu nastavili druženje započeto u Prištini, trebalo bi da utvrdi istraga. Ispituje se da li je sa rođakom Draškovićem, koji je u zatvoru zbog ubistva Surčinca Zvonka Plećića Pleće, sarađivao u sumnjivim poslovima.

Do sada je utvrđeno da je Raičević stradao kada je ispod njegovog „sitroena” postavljen oko kilogram plastičnog eksploziva aktiviran daljinskim upravljačem.

Inače, Aleksandar Simić (41), vozač „Zlatiborca” koji je povrijeđen u eksploziji, u dobrom je stanju. Simićev pikap bio je pored „sitroena” u momentu eksplozije.

Za razliku od Raičevića, njegov prijatelj Stojković može da zahvali policiji što je živ, jer je u oktobru 2008. spriječena njegova likvidacija i zaplijenjena skoro dva kilograma razornog eksploziva.

Tada su uhapšeni Benedi Đukanović, zvani Bendžo, iz Banjaluke, Miloš Đordi, državljanin Bosne i Hercegovine sa prebivalištem u Beogradu, kao i Beograđanin Saša Nikolić, poznatiji pod nadimkom Čvarak.

Navodno je likvidaciju isplanirao Nikolić, jer je bio u ljubavnoj vezi sa Stojkovićevom ženom, dok je vođa rakovičkog klana bio u zatvoru.

Zato su i prekinuli saradnju, pa je Čvarak završio u gepeku Stojkovićevog automobila. Plan im je bio da plastični eksploziv postave ispod Stojkovićevog „audija” i detonator aktiviraju mobilnim telefonom u trenutku kada on sjedne u automobil.

 

Otac direktor, a maćeha ministar

Boško Raičević je do dolaska Kfora na Kosovo studirao prava. U „Grandu” je držao istoimenu diskoteku, kada je hotel bio pod patronatom Željka Ražnatovića Arkana. Boškov otac Lazar je bio direktor „Inkosa“ iz Obilića, Instituta za ekološku sanaciju ugljenokopa „Belaćevac“ i odlagališta pepela u Termoelektrani Kosova A i B, a maćeha Emilija Boti, ministra za rudarstvo i energetiku u Vladi Radomana Božovića i Mirka Marjanovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije