Ex -Yu

Crnogorac u Njemačkoj vozio arsenal oružja: Povezan sa napadima na Pariz?

Crnogorac u Njemačkoj vozio arsenal oružja: Povezan sa napadima na Pariz?
Crnogorac u Njemačkoj vozio arsenal oružja: Povezan sa napadima na Pariz?

MINHEN - Čovjek porijeklom iz Crne Gore uhapšen je u Njemačkoj i vjeruje se da je povezan sa napadačima koji su odnijeli preko 120 života u glavnom gradu Francuske. On je uhapšen još 5. novembra, prenosi crnogorski portal vijesti.me.

Minhenski "Bayerischer Rundfunk" piše da je uhapšen muškarac od 51 godinu, i da nije od ranije poznat policiji. On se brani ćutanjem i nije uzeo advokata.

Uhapšen je na autoputu Salzburg - Minhen i u "golfu" kojim je upravljao je nađeno nekoliko pištolja, revolvera, automatskih pušaka, nekoliko kilograma TNT eksploziva i municije.

„Policija uprave Rozenhajm je na autoputu Salcburg-Minhen, u sklopu redovne kontrole, zaustavila automobil crnogorskih registracija. Nakon što je u prtljažniku prvo pronađen revolver, u pretragu automobila uključili su se i službenici bavarske Uprave kriminalističke policije (LKA) i, pored ručnog naoružanja, pronašli i eksploziv i ručne granate. Uhapšni ne daje nikakve izjave“, rekao je predstavnik LKA Ludvig Valdinger.

"Deutsche Welle" piše da uhapšeni, prema informacijama crnogorskih vlasti, do sada nije upadao u oči. Iz dokumenata koji su kod njega pronađeni, službenici bavarske kriminalističke policije došli su do zaključka da mu je krajnje odredište Pariz o čemu su odmah obaviještene vlasti u Francuskoj. Uprava kriminalističke policije ne želi ni da potvrdi, niti da opovrgne te navode.

(NN/vijesti.me)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije