Ex -Yu

Crnogorski zelenaši plasirali više od dva miliona evra

Crnogorski zelenaši plasirali više od dva miliona evra
Crnogorski zelenaši plasirali više od dva miliona evra

U okviru akcije "Dijagonala dva", protiv lica H.Ć. (62) iz Dečana, nastanjenog u Ulcinju, podnesena je krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo zelenaštvo.

H.Ć. je osumnjičen da je dao S.K. iz Ulcinja na zajam 20.000 evra uz 10 odsto kamate na mjesečnom nivou, pribavljajući pritom za sebe protivpravnu imovinsku korist, saopšteno je iz crnogorske policije.

Osumnjičeni je sa S.K. sačinio fiktivni ugovor o kupoprodaji parcele površine 1.040 metara kvadratnih vrijedne 100.000 evra, koja je bila garancija za vraćanje novca koji je uzet na takozvanu zelenašku kamatu.

"Oštećeni S.K. je plaćao zelenašku kamatu H.Ć. pet mjeseci, a nakon što to više nije bio u mogućnosti H.Ć. je, kako se sumnja, zadržao ovu nepokretnost. Time je počinio krivično djelo zelenaštvo jer je zadržao imovinu oštećenog koja je znatno vrednija od iznosa dugovanog novca", saopšteno je iz crnogorske Uprave policije.

U policiji podsjećaju da je H.Ć. već dva puta bio hapšen zbog istog krivičnog djela.

Sektor kriminalističke policije istražuje lica i grupe za koje postoje saznanja da se bave zelenaštvom, a do sada je otkriveno da je vršenjem ovih krivičnih djela plasirano oko 2.230.000 evra, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije