Ex -Yu

DPS traži da lideri DF podnesu ostavke

DPS traži da lideri DF podnesu ostavke
DPS traži da lideri DF podnesu ostavke

PODGORICA - Demokratska partija socijalista /DPS/ zatražila je danas da Andrija Mandić i ostali lideri Demokratskog fronta /DF/, poslije događaja na protestima u Podgorici, podnesu ostavke na čelne funkcije u svojim partijama.

U DPS-u ocjenjuju da DF svim silama pokušava da izbjegne odgovornost i spasi se od zakona, svakodnevno podmećući laži i dezinformacije crnogorskoj javnosti.

"Mandić i njegovi sljedbenici pokušali su da izvrše državni udar, u to više ne sumnjaju ni njihove pristalice. DF je ovakav scenario najavljivao mjesecima unaprijed, od čuvenih plakata kojima su u julu najavili protest, a na kojima je neki `vizionar` iz DF-a bukvalno nactao događaje od subote, sve do poruke `U subotu će sve biti gotovo` i ultimativnih 10 minuta za ulazak u Skupštinu", navodi se u saopštenju DPS-a.

U DPS-u kažu da se DF i dalje služi neistinama ne bi li, po svaku cijenu, spasio svog lidera Andriju Mandića i ostale krivične odgovornosti pred državnim institucijama.

Demokratski front organizovao je višednevne proteste u Podgorici, nakon što je napustio Skupštinu Crne Gore, zahtijevajući ostavku Vlade Mila Đukanovića, formiranje prelazne vlade i raspisivanje izbora.

U neredima do kojih je došlo na protestu opozicije održanom 24. oktobra ispred zgrade Skupštine Crne Gore u Podgorici  povrijeđeno je 15 policajaca, od kojih jedan teže, dok su 24 demonstranata zatražilo ljekarsku pomoć.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije