Ex -Yu

Dačić: Čvrsto i recipročno odgovoriti na napade

Dačić: Čvrsto i recipročno odgovoriti na napade
Dačić: Čvrsto i recipročno odgovoriti na napade

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas u Banjaluci da se na napade na Srbe na Kosovu mora odgovoriti čvrsto i recipročno.

"Ako neko misli da može da napada Srbe na severu Kosova nekažnjeno, onda Srbija nema nikakvu državnu politiku", rekao je Dačić nakon sastanka sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

Dačić je ponovio da se zalaže za hitno rješavanje problema Kosova i Metohije, zbog toga što je to, kako je naveo, razarajuća rak rana odnosa u ovom dijelu Balkana.

Dačić je napomenuo da se zalaže za razgraničenje na Kosovu i Metohiji i dodao da to nije državna politika, zato što se u Srbiji s tim ne slažu.

"Ne znam samo s čim se slažu, jer ne preduzimaju ništa. Ako to nije državna politika, da se zalažemo za Srbe na severu, onda je državna politika da branimo suverenitet Srbije na Kosovu. Pa kako ga onda branimo", zapitao je Dačić.

On je naglasio da iz tog proizilazi da je zvanična politika da se čeka na administrativnoj liniji šta će se desiti.

Prema njegovim riječima, veoma je važno i da nova vlast u Srbiji ima jasne stavove o svim pitanjima, pa i o Kosovu i Metohiji, te da ih čvrsto brani i donosi odluke.

"Mi, čini mi se, kod Kosova i Metohije nemamo ništa od svega ovog. Niti imamo jasnu politiku šta je to što branimo, niti to čvrsto branimo, niti imamo kuraži da donosimo odluke. A, čekajući, stanje ide u sve lošijem pravcu", istakao je Dačić.

Kfor je juče uklonio barikade kod Zvečana, prilikom čega je došlo do sukoba između Srba i dva vojnika Kfora, u kojima je povrijeđeno šest osoba - četvoro Srba i dva vojnika Kfora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije