Ex -Yu

Davinić: Mladić se nije krio u "Karašu"

Davinić: Mladić se nije krio u "Karašu"
Davinić: Mladić se nije krio u "Karašu"

BEOGRAD - Nekadašnji ministar odbrane Srbije i Crne Gore Prvoslav Davinić tvrdi da se komandant Glavnog štaba Vojske Republike Srpske /VRS/ general Ratko Mladić u vrijeme ubistva gardista na Topčideru nije krio u vojnom objektu "Karaš".

On smatra da smrt gardista Dražena Milovanovića i Dragana Jakovljevića nema veze sa srpskim generalom, koji se tada skrivao.

"Svega tri dana pre smrti gardista, na inicijativu glavnog tužioca Haškog tribunala Karle del Ponte, napravili smo nenajavljenu inspekciju ovom objektu", rekao je Davinić i dodao da je tada obaviješten da ne postoje indicije da je Mladić boravio u "Karašu".

Bivši ministar odbrane je za "Večernje novosti" istakao da on lično nije mogao da utiče na istragu u slučaju "Topčider".

Dragan Jakovljević i Dražen Milovanović ubijeni su 5. oktobra 2004. godine u kasarni na Topčideru pod još nerazjašnjenim okolnostima.

Tom istragom bavili su se prvo vojni, a zatim i državni organi Srbije.

Kasnije su u predmet uključeni američki i njemački vještaci, koji su potvrdili da je gardiste ubila treća osoba, iako se na početku tvrdilo da se dogodilo ubistvo i samoubistvo.

Zastupnik porodica stradalih gardista Olgica Batić izjavila je da je Višem javnom tužilaštvu podnesen prijedlog za saslušanje nekadašnjeg načelnika Generlaštaba Branka Krge, a na osnovu izjave Mladića da on može imati informacije o ubistvu koje se dogodilo prije deset godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije