Ex -Yu

Dinkićevo tvitovanje dovelo do prekida sjednice o budžetu

Dinkićevo tvitovanje dovelo do prekida sjednice o budžetu
Dinkićevo tvitovanje dovelo do prekida sjednice o budžetu

BEOGRAD - Skupština Srbije prekinula je rad večeras oko 20 sati, poslije spora poslanika opozicione Demokratske stranke (DS) i ministra finansija i privrede Mlađana Dinkića.

Sjednica Skupštine na kojoj se od jutros raspravljalo o prijedlogu državnog budžeta za 2013. godinu, najprije je oko 19 sati prekinuta pauzom od pola sata "dok se ne uspostavi red u sali", a potom je odlučeno da se rad nastavi tek u ponedjeljak u 10 sati.

Poslanici Demokratske stranke su kritikovali ministra Dinkića jer je u toku sjednice na Tviteru objavio fotografiju na kojoj su, kako je napisao, "u jeku rasprave o budžetu samo četiri člana DS".

Dinkić je uz fotografiju poslanika DS u skupštinskoj sali, napisao: "Poslanička grupa DS, u jeku rasprave o budžetu. Borko (Stefanović), genetičar (Miodrag) Stojković i dva anonimna lika. Rasulo".

"Neverovatno, šta je ostalo od DS u Skupštini... Kao da ne postoje, totalni raspad.... Najdosadnija rasprava o budžetu koju pamtim", napisao je Dinkić na Tviteru.

Poslanici DS su zbog slike i komentara tražili od Dinkića izvinjenje, a u pauzi su održane konsultacije šefova poslaničckih grupa.

Poslije konsultacija, Dinkić se u sali izvinio i rekao da mu nije bila namjera da vrijeđa ni poslanike, ni Skupštinu.

Dinkić je rekao da je očekivao da će skupštinske klupe biti pune kritičara vladinog prijedloga budžeta, ali da se desilo suprotno.

Poslanici DS nisu bili zadovoljni izvinjenjem ministra.

Šef poslaničke grupe DS Dragoljub Mićunović rekao je da je Dinkić uvrijedio Skupštinu, zatražio da se sjednica prekine i predložio da se rad nastavi u ponedjeljak, što je predsjedavajući prihvatio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije