Ex -Yu

Doktorka sa VMA umrla od malarije u Centralnoafričkoj Republici

Doktorka sa VMA umrla od malarije u Centralnoafričkoj Republici
Doktorka sa VMA umrla od malarije u Centralnoafričkoj Republici

BEOGRAD - Ljekar Vojnomedicinske akademije (VMA) Olivera Jovanović, koja je bila angažovana u prvoj rotaciji mirovne misije UN u Centralnoafričkoj Republici, preminula je od posljedica teškog oblika malarije, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

BEOGRAD -  Ljekar Vojnomedicinske akademije (VMA) Olivera Jovanović, koja je bila angažovana u prvoj rotaciji mirovne misije UN u Centralnoafričkoj Republici, preminula je od posljedica teškog oblika malarije, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

Jovanovićeva je primljena na Kliniku za infektivne i tropske bolesti VMA 6. jula u veoma teškom stanju sa znacima otkazivanja više organa, a preminula je sinoć.

Tokom hospitalizacije preduzete su sve neophodne dijagnostičke i terapijske procedure u liječenju najtežeg oblika malarije i njenih komplikacija.

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije žale za gubitkom doktorke Jovanović koja je za učešće u misiji zajedno sa ostalim kolegama odlikovana medaljom za službu u UN.

Ministar odbrane Bratislav Gašić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general LJubiša Diković uputili su saučešće porodici Jovanović.

Olivera Jovanović, ljekar specijalista radiologije, bila je zaposlena u Institutu za radiologiju VMA, a u Ministarstvu odbrane radi od 1995. godine.

U misiji u Centralnoafričkoj Republici obavljala je dužnost ljekara radiologa u vojnoj bolnici nivoa dva

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije