Ex -Yu

Formiran štab u Njujorku: "Šanse Srbije nisu velike, ali borićemo se"

Formiran štab u Njujorku: "Šanse Srbije nisu velike, ali borićemo se"
Foto: Instagram / buducnostsrbijeav | Formiran štab u Njujorku: "Šanse Srbije nisu velike, ali borićemo se"

NJUJORK - Predsjednik Aleksandar Vučić saopštio je danas da je u Misiji Srbije pri Ujedinjenim nacijama u Njujorku formiran štab koji se bavi pitanjima u vezi sa pokušajem usvajanja rezolucije o Srebrenici i poručio da šanse Srbije nisu velike, ali da će se boriti.

 "Naše šanse nisu velike, ali borićemo se za Srbiju i, verujte mi, narod će videti rezultate", naveo je Vučić na Instagram profilu "buducnostsrbijeav", uz fotografiju sa zasjedanja štaba u Njujorku.

On je najavio da će uskoro početi video konferencija sa zvaničnicima u Beogradu.

"U našoj Misiji pri UN u Njujorku formiran je pravi štab, uskoro video konferencija sa našima u Beogradu, a u Njujorku slede susreti sa više od 120 stalnih predstavnika različitih zemalja u UN", napisao je Vučić.

Vučić boravi u Njujorku, gdje će u ponedjeljak predstavljati Srbiju na sjednici Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija, na kojoj će biti predstavljen redovni šestomjesečni izvještaj generalnog sekretara UN-a Antonija Gutereša o radu UNMIK-a.

On će tokom boravka u Njujorku obaviti i niz konsultacija sa predstavnicima zemalja članica UN, kako bi objasnio poziciju Srbije u vezi sa najavljenom rezolucijom o Srebrenici.

 Vučić je, uoči puta u Njujork, izjavio da će donošenje takve rezolucije dodatno narušiti odnose u regionu i da će se Srbija svom snagom boriti protiv usvajanja rezolucije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije