Ex -Yu

Glavaš uvježbava tajnu gardu: "Domovini vjerni" mladići u crnom (VIDEO)

Glavaš uvježbava tajnu gardu: "Domovini vjerni" mladići u crnom (VIDEO)
Glavaš uvježbava tajnu gardu: "Domovini vjerni" mladići u crnom (VIDEO)

OSIJEK – Osuđenik za ratni zločin Branimir Glavaš u tajnosti organizuje vježbe nekolicine desetina mladića, koji su okupljeni u Slavonsku sokolsku gardu, prenose hrvatski mediji.

 "Pozor! Slavonska sokolska gardo, Domovini vjerni!" - čuje se zapovjednički glas koji odzvanja u praznoj sportskoj dvorani Obrtničke škole u Osijeku.

"Uvijek vjerni" - odjekuje odgovor iz grla 30 mladića obučenih u crne odore s crnim beretkama na glavama. Na levoj ruci odore im je grb, a na prsluku s lijeve strane natpis "Slavonska sokolska garda" ispod kojeg je logo HDSSB-a, stranke koju je utemeljio Branimir Glavaš, koji i lično nadgleda pripreme, kako saznaje Jutarnji list, počasne jedinice koja se priprema za svoje prvo javno predstavljanje u četvrtak 8. oktobra na Saboru stranke u osječkoj dvorani Zrinjevac.

Kako prenosi list riječ je o jedinici koja izgleda kao prava vojna jedinica. Jedino što nemaju oružje, već u rukama drže stranačke i državne zastave. Iz HDSSB-a poručuju da se ne događa ništa posebno.

“To su samo pripreme za Sabor. Ništa neobično i ništa posebno”, rekao je jedan visokopozicionirani HDSSB-ovac.

Prema pisanju portala 24sata.hr, već tri nedelje u sportskoj dvorani Obrtničke škole u Osijeku uveče se okuplja oko 30-ak mladića u punoj snazi, koji po dolasku oblače uniforme slične vojnim i policijskim i vežbaju marširanje.

Podsjetimo, Branimir Glavaš je početkom godine pušten iz zatvora u Mostaru gdje je služio kaznu zbog ratnog zločina počinjenog nad Srbima u Osijeku.

Glavaš je bio osuđen u slučajevima "garaža" i "selotejp" na osam godina zatvora zbog ratnog zločina nad srpskim civilima u Osijeku 1991. godine, a odslužio je tri petine zatvorske kazne, i to u zatvorima u BiH, po svojoj volji.

Međutim, Ustavni sud Hrvatske je ukinuo presudu kojom je u ovim slučajevima bio  pravosnažno osuđen na osam godina, i od Vrhovnog suda zatražio da ponovi postupak.

(NN, Jutarnji.hr, 24sata.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije