Ex -Yu

Hag ne razmatra mogućnost da pusti Šešelja

Hag ne razmatra mogućnost da pusti Šešelja
Hag ne razmatra mogućnost da pusti Šešelja

Haški tribunal za sada ne razmatra mogućnost da pusti iz pritvora predsjednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja i pošalje ga na liječenje u Srbiju, izjavila je portparol Tribunala Magdalena Spalinska.

Ona je za beogradski "Blic" rekla da Sekretarijat Haškog tribunala nije dobio nove ljekarske izvještaje o zdravstvenom stanju Šešelja, kome su otkrivene metastaze na jetri.

Spalinska je potvrdila da je stiglo pismo predsjednika Nacionalnog savjeta za saradnju Srbije sa Haškim tribunalom Rasima Ljajića i dodala da je srpski konzul u Hagu najavio je da će posjetiti srpske pritvorenike.

Ljajić je zatražio informacije o zdravstvenom stanju Vojislava Šešelja i Gorana Hadžića, koji je u četvrtak i petak doživio dva srčana udara, prenosi RTRS.

On je juče naveo da je Srbija spremna da u Hag pošalje ljekare koje Šešelj i Hadžić izaberu i napomenuo da je za posjetu ljekara po izboru pritvorenika potrebna saglasnost Sekretarijata Tribunala.

Potpredsjednik SRS-a Milorad Mirčić ranije je potvrdio Srni da su Šešelju otkrivene metastaze na dva mjesta na jetri i da je odobrio da ova informacija bude prezentovana javnosti.

Šešelj je prethodno operisan zbog karcinoma debelog crijeva.

Predsjednik SRS nalazi se u pritvoru Haškog tribunala već 12 godina, a i dalje se ne zna kada bi presuda u njegovom slučaju mogla biti donesena.

Goran Hadžić, bivši predsjednik Republike Srpske Krajine, doživio je blaži srčani udar u četvrtak, 16. oktobra, u pritvorskoj jedinici Haškog tribunala, kada je prilikom pada povrijedio i rame.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije