Ex -Yu

Horgoš zatvoren zbog bjekstva izbjeglica

Horgoš zatvoren zbog bjekstva izbjeglica
Horgoš zatvoren zbog bjekstva izbjeglica

Oko 300 migranata pobjeglo je jutros iz mađarskog izbegličkog centra na granici sa Srbijom kod mjesta Reske, saopštila je mađarska policija zbog čega je privremeno i djelimično zatvoren taj granični prelaz sa Srbijom, Horgoš sa srpske strane.

"Prema procjeni oko 300 ilegalnih migranata prešlo je ogradu centra za prihvat migranata u Reskeu u 11.30, u dva talasa, i otrčali su prema autoputu M5", navela je mađarska policija u saopštenju i dodala da su preduzete mjere za njihovo privođenje.

Policija je navela da je djelimično zatvorila granični prelaz Reske-Horgoš sa Srbijom, odnosno zatvoren je za vozila koja ulaze u Mađarsku, "da bi se izbjegli nesrećni slučajevi". Policija je navela da je određen alternativni put.

Oko 2.300 izbeglica koje se nalaze u tom prihvatnom centru zapretilo je danas da će probiti zaštitnu ogradu, ako njihovi zahtjevi ne budu ispunjeni u roku od dva sata.

Za sada nije jasno šta tačno izbjeglice traže, dok policija saopštava da će pokušati da pronađe mirno riješenje situacije, prenio je Rojters.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije