Ex -Yu

Hrvatska tinejdžerka pretučena nasmrt u parku kod Graca

Hrvatska tinejdžerka pretučena nasmrt u parku kod Graca
Foto: Ilustracija | Hrvatska tinejdžerka pretučena nasmrt u parku kod Graca
N.N.

Osamnaestogodišnja Hrvatica pronađena je mrtva u parku u mjestu Vajc kod Graca, sa povredama glave zbog čega policija sumnja na ubistvo.

Anita je prije tri godine, nakon smrti oca, s majkom i četvoro braće i sestara iz Stražemana kraj Požege odselila u Austriju.

Anita je u parku pronađena mrtva sa povredama glave i sumnja se da je nesrećna tinejdžerka pretučena nasmrt.

"Za Anitu nam je javila naša najmlađa kći Mara, koja također živi u Austriji. Kod nje su se prije tri godine preselili. Lijepo su se snašli. Anitina mama je dobila posao, djeca idu u školu, nije moglo biti bolje. Anita nas je posjetila krajem svibnja za Spasovo. Bila je vesela. Teško smo se rastali, naša nas je unuka ljubila, kao da je znala da se više nećemo vidjeti", kroz plač je za portal "24sata.hr" ispričao Anitin djed Stjepan Jakić.

Baka Ivuša je cijelo vrijeme pod sedativima, hoda po kući, gleda fotografije unučadi i suze joj, kad god joj pogled dođe na Anitu, same poteku.

- Moja kći Željka, Anitina mama, teško je podnijela suprugovu smrt. Mislim da se još nije oporavila i ne znam kako će ovo podnijeti. Čekamo da nam jave što je točno bilo. Čini mi se da nas žele poštedjeti jer znaju da smo Stjepan i ja bolesni. Prije tri dana, prije nego što smo dobili strašnu vijest, oboje smo završili na Hitnoj - u suzama nam je ispričala baka Ivuša.

Jakići su prije 20 godina zbog rata bili prisiljeni napustiti svoj Kotor Varoš (BiH). Bili su izbjeglice i skrasili su se u pitomom slavonskom selu. Dva sina i tri kćeri otišli su trbuhom za kruhom u Austriju i Njemačku.

- Ne znam tko bi mogao nauditi našoj Aniti. Bila je umiljata i draga. Voljela je sestre, posebno blizanku, a i brata Danijela. Ne znam kako ćemo ovo preživjeti, strah nas je kako ćemo sad vidjeti kćer i ostale unuke. Ako joj je netko naudio, neka ga policija što prije uhiti i privede pravdi. Neka nosi svoj grijeh sa sobom sve dok ne dođe pred Boga, kome će položiti račun. Nije nas trebao ovako rastužiti. Kako mu samo nije bilo žao nešto takvo učiniti - pita se neutješni djed Stjepan.

Pronašla je prolaznica

Prema pisanju austrijskih medija, Anitino tijelo je u nedjelju u dvorištu župnog dvora pronašla slučajna prolaznica. Ona je i pozvala policiju. U toku je obdukcija. Nakon obdukcije znaće se uzrok smrti.

 

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije
}