Ex -Yu

Ili bespilotne letjelice ili raspoređivanje trupa

Ili bespilotne letjelice ili raspoređivanje trupa
Ili bespilotne letjelice ili raspoređivanje trupa

NJU DELHI - Američki predsjednik Barak Obama branio je danas američku strategiju protiv terorizma koja se zasniva na bespilotnim letjelicama protiv militanata Al kaide u Jemenu, rekavši da bi alternativa bila raspoređivanje američkih trupa, što nije održivo.

"To nije fino i nije jednostavno, ali je najbolja opcija koju imamo", rekao je Obama novinarima na konferenciji za novinare u Nju Delhiju.

On je dodao da SAD nisu suspendovale svoje operacije protiv terorizma u Jemenu nakon što su vlast preuzeli pobunjenici Huti prošle sedmice, koje podržava Iran.

Govoreći o Rusiji Obama je rekao da će SAD razmotriti sve dodatne opcije, osim vojne akcije, kako bi "zauzdala Moskvu u odnosima sa Ukrajinom".

On je dodao da je podrška Rusije "krivac" za prekid primirja u Ukrajini.

"Duboko smo zabrinuti zbog prekida primirja sa Rusijom", rekao je Obama, dodajući da "ne bi bilo efikasno ući u vojni sukob sa Rusijom".

SAD i Indija postigle su danas u Nju Delhiju napredak po pitanjima koja su kočila civilnu nuklearnu saradnju između dvije zemlje.

Dvije zemlje potpisale su ključni civilni nuklearni sporazum 2008. godine, ali je trgovina zastala zbog oklijevanja Indije da usvoji potrebne zakone, štiteći snabdijevače od odgovornosti u slučaju nuklearne nesreće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije