Ex -Yu

Kolinda o zabrani Thompsona: To je kontraproduktivno

Kolinda o zabrani Thompsona: To je kontraproduktivno
Kolinda o zabrani Thompsona: To je kontraproduktivno

ZAGREB - Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je u srijedu da je - nakon što je čuo da je u Mariboru zabranjen Thompsonov koncert - od hrvatske ambasadorice u Ljubljani zatražio da ispita o čemu se radi i da obavijesti o tome koji su razlozi za zabranu koncerta.

Oglasili su se i iz Kancelarije predsjednice.

"Predsjednica je razgovarala sa svojim slovenskim kolegom proteklih dana i prenijela mu je svoje mišljenje da je glazba tu da spaja ljude, a da su zabrane kontraproduktivne", rekao je portparol Kancelarije predsjednice Luka Đurić.

Podsjetimo, mariborska policija odlučila je zabraniti Thompsonov koncert najavljen za subotu u tom gradu zbog, kako su naveli, Vodili su se mišljenjem predstavnika nekih stranaka, udruženja i inicijativa, ali i predsjednika Parlamenta Milana Brgleza, objavilo je Delo.

Za policiju je problem što su se ulaznice prodavale i u Hrvatskoj i Austriji. Strahovali su da bi na nastup mogli doći "radikalni obožavatelji" iz susjednih zemalja.

- Thompsona bi mogli doći slušati njegovi obožavatelji iz Hrvatske. Neki od njih su radikalni, a mi nemamo nikakvih drugih informacija o njima pa to za nas može biti sigurnosni rizik, kažu u policiji.

(N1.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije