Ex -Yu

Konsultacije kod Nikolića

Konsultacije kod Nikolića
Konsultacije kod Nikolića

BEOGRAD - Predsjednik Tomislav Nikolić od jutros ima konsultacije o formiranju Vlade Srbije. Prva na sastanku bila je delegacija SPS-PUPS-JS, zatim DS pa NDS Borisa Tadića.

U delegaciji koja je prva stigla u Predsedništvo Srbije na Andrićevom vencu, pored lidera socijalista Ivice Dačića bili su funkcioneri SPS Slavica Đukić Dejanović i Žarko Obradović, zamjenik predsjednika PUPS Milan Krkobabić i funkcioner JS Petar Petrović.

"Nije bilo razgovora o personalnim rešenjima", rekao je Dačić i dodao da sigurno neće samo "on ili samo SPS biti u Vladi".

Nakon njih, kod predsjednika Srbije stigla je delegacija DS, koju predvodi Dragan Đilas. U delegaciji DS su bili i Bojan Pajtić i Vesna Martinović.

Lider DS rekao je predsjedniku Srbije da njegova partija neće učestvovati u radu vlade, kao i da se oštro protivi ideji rotirajućeg predsjednika Skupštine.

Nakon Demokratske stranke, na konsultacije kod predsjednika su ušli Boris Tadić, Dušan Petrović i Nenad Čanak. Lider NDS je ponovio da njegova stranka neće učestvovati u radu vlade u kojoj je SPS.

U 12.00 na zakazani sastanak došli su predstavnici Saveza vojvođanskih Mađara, a u 12.45 satanak ima Stranka demokratske akcije Sandžaka i u 13.30 Partija ze demokratsko djelovanje Rize Halimija.

U utorak, 22. aprila predsjednik će razgovarati i sa predstavnicima koalicije koju predvodi SNS koja u parlamentu ima 158 od 250 mandata.

Juče su potvrđeni mandati novim poslanicima, prenosi B92.

Podsjetimo, predsjedništvo Socijalističke partije Srbije će na današnjoj sjednici razgovarati o učešću u budućoj Vladi Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije