Ex -Yu

Krivične prijave protiv devet policijskih funkcionera

BEOGRAD - Više javno tužilaštvo u Beogradu podnijeće u naredna dva dana devet krivičnih prijava protiv odgovornih u MUP-u zbog propusta tokom mitinga "Kosovo je Srbija" 2008. godine zbog kojih je došlo do paljenja ambasada, piše "Danas".

List navodi da se među osumnjičenima neće naći direktor Policije Milorad Veljović, ali će biti trojica policijskih generala - Stevan Bijelić, Borivoje Tešić i Mladen Kuribak, kao i nekadašnji načelnik Policijske uprave Beograd Slobodan Vukolić.

Oni i još petorica funkcionera MUP-a terete se za propuste u radu i izazivanje opšte opasnosti, zbog čega su gorjele ambasade Amerike i Njemačke, a jedna osoba je poginula u požaru, piše "Danas".

Radna grupa MUP-a Srbije osnovana je na inicijativu ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića, da bi se utvrdilo ko je i kakve propuste napravio tokom i nakon obezbjeđivanja mitinga "Kosovo je Srbija".

"Radna grupa sakupila je dovoljno dokaza za podizanje optužnica protiv osumnjičenih. Predali smo ih tužilaštvu pre 10 dana. Sada je na njima da odluče da li će pokrenuti postupke ili ne, ali s obzirom na jačinu dokaza i činjenica koje smo im dostavili, očekujemo da će to biti krivične prijave", rečeno je listu u MUP-u Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije