Ex -Yu

Krivične prijave protiv premijera i medija

ZAGREB - Hrvatski ratni veterani, koji protestuju u šatoru u Zagrebu, podnijeli su krivične prijave protiv premijera Zorana Milanovića i portala "Indeks" i dnevnika "Jutarnji list" zbog "podsticanja na mržnju i nasilje, što je rezultiralo fizičkim napadima".

"Podnosićemo krivične prijave protiv onih koji podstiču na mržnju prema nama, već smo podnijeli prijave protiv /premijera Hrvatske/ Milanovića i nekih medija", rekao je jedan od ratnih vetarana Marko Radoš.

On smatra apsurdnim priče resornog ministra Predraga Matića o prijetnjama i da to mora prijaviti policiji, te da Matić svojim izjavama samo doliva ulje na vatru i zaoštrava situaciju, pišu hrvatski mediji.

Matić je danas u Vodicama izjavio da mjesecima prima prijetnje na koje je "oguglao", te da, iako je već najavio da će ih prijaviti policiji, to jutros nije učinio jer je rano krenuo na put.

On je podsjetio da je posljednju prijetnju dobio poslije objave da predsjednik Udruženja stoodstotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida Đuro Glogoški već pet mjeseci živi u državnoj kući u Zaprešiću.

Na pitanje ko mu prijeti, Matić je odgovorio da se zna i da je mnogo imena, te dodao da ima onih koji mu govore da za njega imaju kalašnjikov i dva metka da ga "ovjere" u glavu, dok mu neki poručuju da se srami svojih postupaka. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije