Ex -Yu

Linta osudio fašističko ponašanje hrvatskih navijača

Linta osudio fašističko ponašanje hrvatskih navijača
Linta osudio fašističko ponašanje hrvatskih navijača

BEOGRAD - Predsjednik Koalicije udruženja izbjeglica Miodrag Linta najoštrije je osudio fašističko ponašanje hrvatskih navijača tokom fudbalske utakmice Hrvatska - Norveška na stadionu "Maksimir" u Zagrebu koji su ponovo uzvikivali ustaški pozdrav "Za dom spremni".

Linta očekuje od hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i predsjednika Hrvatske demokratske zajednice Tomslava Karamarka da jasno osude "fašističko orgijanje hrvatskih navijača", kaže se u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

Predsjednik Koalicije udruženja izbjeglica pozvao je Evropsku fudbalsku federaciju (UEFA) da najstrože kazni Hrvatski nogometni savez i njenog predsjednika Davora Šukera jer svojim ponašanjem šalju poruku da podržavaju ustaštvo i da nisu spremni da se bore protiv rasizma, diskiminacije i širenja mržnje.

Linta smatra da UEFA treba da donese odluku o zabrani odigravanja međunarodnih utakmica u Hrvatskoj do daljeg jer je neprihvatlljivo da hrvatski navijači redovnim uzvikivanjem ustaških pozdrava i pjevanjem ustaških pjesama iz vremena zločinačke Nezavisne Države Hrvatske vrijeđaju srpski, romski i jevrejski narod, kaže se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije