Ex -Yu

Osumnjičeni za ubistva Vanje Gorčevske i penzionera biće izručen Skoplju

Osumnjičeni za ubistva Vanje Gorčevske i penzionera biće izručen Skoplju
Foto: Telma.com | Osumnjičeni za ubistva Vanje Gorčevske i penzionera biće izručen Skoplju

SKOPLJE - Ljupčo Palevski, osumnjičeni za ubistva učenice Vanje Gorčevske i penzionera Panče Žežovskog, biće izručen Sjevernoj Makedoniji iz Turske, potvrdio je ministar pravde Sjeverne Makedonije Krenar Loge.

Loga je to objavio na svom "Fejsbuk" profilu ali još nema informacije kada će doći do izručenja, prenose mediji u Sjevernoj Makedoniji, prenosi Srna.

Osnovno javno tužilaštvo u Skoplju saopštilo je da je osumnjičenom već određena mjera zadržavanja.

Djevojčica i Panče iz Velesa, koji su nestali 27. i 24. novembra, pronađeni su mrtvi kod Velesa i Skoplja u nedjelju, 3. decembra.

Nekoliko osoba je uhapšeno 1. decembra, a policijska istraga kulminirala je otkrivanjem zakopanih tijela dvije žrtve koje su ubijene metkom u glavu.

Prvoosumnjičeni Palevski je već tada pobjegao, a turska policija ga je otkrila i uhapsila po međunarodnoj potjernici u gradu Balikesiru. Od tada se već pet mjeseci nalazi u ekstradicionom pritvoru u turskom zatvoru.

Za dva ubistva i otmice osumnjičene su još četiri osobe, a među njima je i Vanjin otac Aleksandar Gorčevski, koji je iz zatvora prebačen u kućni pritvor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije