Ex -Yu

MUP Crne Gore uklonio obilježja Kosova na granici

MUP Crne Gore uklonio obilježja Kosova na granici
MUP Crne Gore uklonio obilježja Kosova na granici

PODGORICA -9900g v Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore uklonilo je albansku zastavu i tablu sa natpisima “Republika Kosovo” i “Dobro došli”, koju su poslanici kosovskog radikalnog opozicionog pokreta Samoopredeljenja postavili na liniji razgraničenja jednostrano proglašenog nezavisnog Kosova i Crne Gore.

Samoopredeljenje je ta obilježja postavilo s namjerom da pokaže gdje "prava granica" u odnosu na predviđenu sporzumom o razgraničenju koju su prošle godine u Beču potpisali Podgorica i Priština, prenio je crnogorski portal CdM.

Kosovska obilježja su postavljena juče, a crnogorski MUP je saopštio da su tabla i zastava bili postavljeni na "teritoriji Crne Gore, između graničnog prelaza Kula i graničnog prelaza Savine vode sa kosovske strane".

Portparol Samopredeljenja Fisnik Isamilji je na svom Facebook profilu poručio da je akcija postavljanja kosovskog obilježja bila način da se građani suprodstave poklanjanju zemlje Crnoj Gori na osovnu sporazuma zbog koga se više mjeseci vodi spor između opozicije i vlasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije