Ex -Yu

Makedonija više neće braniti migrantima ulaz u zemlju

Makedonija više neće braniti migrantima ulaz u zemlju
Makedonija više neće braniti migrantima ulaz u zemlju

ŽENEVA - Visoki komesar za izbjeglice UN Antonio Gutereš razgovarao je danas sa makedonskim ministrom spoljnih poslova Nikolom Poposkim, primivši od njega "uvjeravanja da granica ubuduće neće biti zatvorena", stoji u današnjem saopštenju UNHCR-a.

UNHCR je, takođe, pozvao grčke vlasti da obezbjede hitnu pomoć sa svoje strane granice i da im pomognu da stignu do objekata za prijem izbjeglica dalje od granice sa Makedonijom, prenosi Rojters.

U međuvremenu je ministarstvo odbrane Bugarske saopštilo kako je spremno da angažuje svoje trupe na zaštiti granica prema Grčkoj i Makedonija, kako bi bio spriječen priliv izbjeglica iz tih pravaca, prenosi AFP.

"U vezi sa komplikovanom situacijom u susjednim zemljama i talasom izbjeglica, ministarstvo odbrane će predložiti konkretne mjere da bi obezbijedilo državne granice zajedno sa ministarstvom unutrašnjih poslova", stoji u saopštenju pomenutog ministarstva.

Bugarska ministarka unutrašnjih poslova Rumjana Bačvarova je za novinare izjavila kako Bugarska zasad nije uočila bilo kakav "ozbiljniji rast" broja migranata, ali su se ona i drugi zvaničnici u petak sastali sa premijerom Bojkom Borisovim kako bi razgovarali o "dopunskim merama".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije