Ex -Yu

Medvjed preko noći ušao u tor i zaklao stado od 60 ovaca

Medvjed preko noći ušao u tor i zaklao stado od 60 ovaca
Medvjed preko noći ušao u tor i zaklao stado od 60 ovaca

Porodica Kosanović iz mjesta Jasenak nedaleko od Ogulina neugodno se iznenadila ugledavši u toru zaklane ovce. Cijelo stado u kojem je bilo oko 60 ovaca i jagnjadi zaklano je tijekom noći. Iako se prvo mislilo da je životinje dokrajčio vuk, veterinar je na mjestu događaja utvrdio da za pokolj kriv medvjed.

- Ne plačem za ovcama, nego zato što su one bile Uskrs i Božić mojoj djeci, i nedjelja i Nova godina – kazala je za Večernji list Anđa Kosanović iz Jasenka, mjesta pokraj Ogulina, kojoj su u noći na subotu zvijeri zaklale ili ranile više od polovine stada ovaca.

- Četrdesetak ovaca koje su preživjele morat ćemo eutanazirati jer postoji opasnost da su zaražene bjesnoćom. Preostale, koje nisu bile u istom oboru, cijepit ćemo protiv bjesnoće – objašnjava viša državna veterinarska inspektorica Ivana Kubelka.

Ovlašteni sudski vještak, veterinar iz Brinja Željko Desović ne misli da su ovce poklali vukovi. U tom bi slučaju, s obzirom na to da je riječ o zaštićenoj vrsti, odštetu plaćala država.

- Vukovi napadaju za vrat i gušenjem usmrćuju plijen. Na ovim ovcama nema takvih rana, osim na jednoj – objašnjava Desović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije