Ex -Yu

Ministar odbrane Hrvatske povukao ostavku

Ministar odbrane Hrvatske povukao ostavku
Foto: Arhiva | Ministar odbrane Hrvatske povukao ostavku

ZAGREB - Ministar odbrane Hrvatske Damir Krstičević izjavio je danas da ostaje na toj funkciji, iako je u jeku požara u Dalmaciji podnio ostavku.

"Poslije brojnih razgovora s predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem, odlučio sam da ću i dalje nastaviti da obavljam dužnosti potpredsjednika Vlade i ministra odbrane", navodi se u Krstičevićevoj izjavi koje je prenijelo Ministarstvo odbrane.

Krstičević je prošle sedmice rekao da podnosi neopozivu ostavku, poslije kritika predsjednice države Kolinde Grabar Kitarović da vojska nije bila na vrijeme uključena u gašenje velikog požara na području između Splita i Omiša.

Premijer Andrej Plenković odbio je Krstičeviću ostavku i više puta pohvalio njegov angažman. On je kritikovao predsjedenicu rekavši da ne zna odakle njoj takve informacije.

Predsjednica je kasnije povukla spornu izjavu i objasnila da kritika nije bile upućena Krstičeviću. Ona je rekla da Vojska "ne može sama da izadje na teren već da mora da bude pozvana" i da u postojećoj situaciji "odgovornost imaju oni koji su na terenu krivo procijenili situaciju i prekasno pozvali u pomoć vojsku".

Proteklih dana Krstičević se nije izjašnjavao o ostavci, rekavši da će konačnu odluku o tome ostaje li na mjestu ministra donijeti poslije godišnjeg odmora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije