Ex -Yu

Mišković ponovo tražio od suda dozvolu za putovanje

Mišković ponovo tražio od suda dozvolu za putovanje
Mišković ponovo tražio od suda dozvolu za putovanje

BEOGRAD - Vlasnik Delta holdinga Miroslav Mišković u nastavku suđenja pred Specijalnim sudom u Beogradu ponovo je zatražio da mu bude dopušteno putovanje u inostranstvo.

Mišković je rekao da bi tako njegova kompanija sa 8.000 zaposlenih počela raditi normalno i prestala da trpi milionske štete.

"Zašto me ne pustite da radim normalno i da Delta normalno funkcioniše? Onda me pritvorite ponovo", rekao je Mišković na suđenju za zloupotrebe u privatizaciji putarskih preduzeća, čime je državi nanesena šteta od oko 20 miliona evra.

Mišković je upitao sud šta je potrebno da obezbijedi da bi radio normalno, prenose beogradski mediji.

"Dao sam jemstvo od 12 miliona evra, blokirano mi je 55 miliona evra. Da sam hteo da bežim, ne bih se vratio iz Londona. Imam odluku Ustavnog suda da je prekršeno moje pravo. Šta mi znači ta odluka?", upitao je Mišković.

Sudija Vladimir Vučinić ukazao je Miškoviću da "mora biti svestan procesne situacije u kojoj se nalazi" i naglasio da je sve odluke donio po zakonu.

"Radio sam po Zakonu i kada sam vam dopustio put u London, ali i onda kada vam nisam dozvolio put u Holandiju i Italiju", rekao je Vučinić, obraćajući se Miškoviću.

On je naveo da jemstvo od 12 miliona evra jeste veliko, ali da za Miškovića ni veći iznosi nisu nedostižni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije