Ex -Yu

Monika Beluči u filmu Čudo na Paliću

Monika Beluči u filmu Čudo na Paliću
Monika Beluči u filmu Čudo na Paliću

U glavnom takmičarskom programu festivala na Paliću, večeras će na Ljetnjoj pozornici biti prikazani filmovi iz Gruzije i Italije, a u drugom takmičarskom programu "Paralele i sudari" u sali "Jadrana" u Subotici filmovi iz Litvanije i Mađarske.

Gruzijski reditelj Levan Koguašvili učestvuje sa komedijom "Sastanci na slijepo", koja je svjetsku premijeru imala početkom ove godine na Berlinalu.

Prema zajedničkom scenariju Borisa Frumina i reditelja, glavni lik Sandro, četrdesetogodišnji učitelj iz Tbilisija, još uvek živi sa svojim roditeljima. Majka mu stalno dosađuje kako treba da odraste i oženi se, ali on nema sreće sa ženama. Zajedno sa neudatom prijateljicom Ivom pretražuje sajtove za upoznavanje.

Poslije još jednog neuspješnog sastanka, Sandro konačno upoznaje jednu frizerku u koju se zaljubljuje, ali se ispostavlja da je ona udata, a da joj je muž upravo pušten iz zatvora na uslovnu slobodu.

 Pažnju publike privlači nova uloga slavne glumice Monike Beluči, a u ansamblu su Alba Rorvaher, Margaret Tiesel, Andre Henike, Sabina Timoteo.  Kako se navodi u najavi, u svojoj dvanaestoj godini Gelsomina je glava porodice. Njene tri mlađe sestre su joj se u potpunosti povinovale radeći pod njenim budnim okom na imanju gde proizvode med. Ali spoljašnji svijet ne smije znati ništa o njihovom načinu života, stoga one žive u izolaciji, zaštićene u svom seoskom domu. Gelsominin otac Volfgang je stranac, a ona je princeza  čudnog kraljevstva koje im je on stvorio.

Iz Litvanije stiže triler-drama "Kockar" debitanta  Ignasa Joninasa.

Na 21. Festivalu evropskog filma nastavljaju se projekcije i u drugim programskim cjelinama, na više lokacija do 25. jula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije