Ex -Yu

Morbidna šala: Tražili otkup za Tijanu, pa se izvinjavali

Morbidna šala: Tražili otkup za Tijanu, pa se izvinjavali
Morbidna šala: Tražili otkup za Tijanu, pa se izvinjavali

BEOGRAD - Osnivači kontroverzne stranice na društvenoj mreži Facebook "Tijana Jurić - Kako doći do nje" naprasno su promijenili izgled strane, skinuli sliku otmičara s djetetom i postavili obavještenje da su to uradili kako bi privukli pažnju javnosti zbog potrage za nestalom djevojčicom?!

"Izvinjavamo se zbog neprijatnosti. Samo smo želeli da privučemo pažnju javnosti. Svim srcem uz Tijanu Jurić", bilo je napisano na ovoj stranici.

Međutim, nakon nekoliko minuta cijela stranica je izbrisana s Facebooka i više joj se ne može pristupiti.

Podsjetimo, prethodne noći je napravljena grupa "Tijana Jurić - Kako doći do nje?" Tu su bili napisani "uslovi pod kojima će je pustiti".

"Želimo u zamenu za Tijanu Jurić milion dinara, ona je trenutno na bezbednom mestu, ako u roku od 7 dana ne dobijemo pare, polako ćemo krenuti da je mučimo. Novac treba biti uplaćen na sledeći žiro račun: 160-335001-90. Očekujte nove slike sa lica mesta, Vaši otmičari. Pozdrav", pisalo je na njoj.

Ispod ovoga, isti tekst napisan je na mađarskom, engleskom, albanskom i francuskom jeziku.

Kako Telegraf saznaje u MUP-u Srbije, policija je na tragu osobama koje su postavile ovu bizarnu Facebook stranicu, a prema operativnim podacima s terena, u pitanju je morbidna šala.

Srbija i Mađarska traže Tijanu

Srbijanski ministar policije Nebojša Stefanović koji je u srijedu posjetio Bajmok, izjavio je da postoje ozbiljne indicije da je osoba koja sliči Tijani Jurić viđena u Mađarskoj. Signal Tijaninog mobitela posljednji je put detektiran dva kilometra od obližnjeg graničnog prijelaza prema Mađarskoj, dodao je.

"Policija od prvog trenutka traga za Tijanom. Pregledana je površina od 80 kvadratnih kilometara. U svako kukuruzište je policija ušla. U istragu je uključeno poligrafsko ispitivanje, helikopterske, kao i specijalne jedinice. Ne isključujemo nijedan scenarij, čak ni otmicu. Najviše sarađujemo s kolegama iz mađarskog mjesta Baje", dodao je ministar.

Djevojčica iz Subotice provodila je školske praznike kod bake i djeda u Bajmoku, a nestala je poslije zabave s prijateljima poslije koje je krenula k Sportskom centru "Rata" gdje ju j čekao vršnjak koji je odmah alarmirao ostale da se nešto dogodilo jer mu prijateljice nema.

"Peti dan traje potraga za mojom Tijanom. Duša me boli kada samo pomislim s kakvim bi osobama mogla sada da se nalazi, što preživljava, jer s kim god da je, taj sigurno ne može biti dobar čovjek. Znam da je moje dijete živo i da će mi se vratiti. Poslije svega, sve rane ćemo zajedno zaliječiti ljubavlju. Samo tako mogu da preživim ove teške dane, drukčije neću ni da mislim", rekla je novinarima majka.

Bajmok i susjedna mjesta na sjeveru Bačke - Stari i Novi Žednik, Mišićevo, Đurđin, Aleksa Šantić, Pačir oblijepljeni su plakatima nestale djevojke, javila je subotička YU eko televizija, a njen otac Igor Jurić pozvao je sve da bilo kakvu informaciju proslijede policiji. U potragu je uključen i Interpol. Bajmok je mjesto koje pripada gradu Subotici u neposrednoj blizini južne mađarske granice, prenosi Fena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije