Ex -Yu

Most iznenada prekinuo razgovore sa HDZ-om

Most iznenada prekinuo razgovore sa HDZ-om
Most iznenada prekinuo razgovore sa HDZ-om

ZAGREB - Članovi pregovaračkog tima hrvatske stranke Most prije pola sata su iznenada prekinuli pregovore oko usklađivanja programske platforme sa HDZ-om, javlja "Jutarnji list" .

Pregovori su, navodno, prekinuti bez ikakvog obrazloženja s Mostove strane, prenosi "Jutarnji list". Izvor iz HDZ-a za ovaj list kaže kako su iz Mosta samo rekli da pregovora neće biti do ponedjeljka.

HDZ i Most, podsjetimo, u prvoj fazi pregovarali su o sedam Mostovih uslova, a kad se to prilično privelo kraju, ove nedjelje krenuli su u razgovore oko programa i sastava buduće Vlade.

Iako su s obje strane stizale informacije kako se još ne razgovara o konkretnim imenima i resorima, nego o usklađivanju programa, navodno je ipak zapelo oko nekih kadrova.

Inače, juče je na Pantovčaku održan prvi krug konsultacija sa predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović o mandatu nove vlade, ali je konstatovano da nije stranka zasad nema podršku 76 zastupnika.

Drugi krug konsultacija zakazan je za ponedeljak 10. oktobra, a predsjednica je najavila da će konstitutivnu sjednicu Sabora zakazati za 14. oktobar.

(Jutarnji.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije