Ex -Yu

Mustafa: Žalim zbog sinoćnih protesta, zbog toga se osjećam loše

Mustafa: Žalim zbog sinoćnih protesta, zbog toga se osjećam loše
Mustafa: Žalim zbog sinoćnih protesta, zbog toga se osjećam loše

PRIŠTINA - Kosovski premijer Isa Mustafa je, nakon sinoćnjih protesta zbog hapšenja osnivača radikalnog opozicionog pokreta “Samoopredeljenja” Aljbina Kurtija, poručio da je nasilje kao političko sredstvo neprihvatljivo.

“Želim da sa vama podelim žaljenje zbog sinoćnjih događanja u Prištini. Takva vijest me tera da se osjećam loše”, napisao je Mustafa na svom Fejsbuk profilu.

Mustafa kaže da je kao premijer Kosova odlučan da u potpunosti poštuje podjelu vlasti.

“Nije na meni, ali ni na jednom drugom političaru, da se mješa u rad policijskih i pravosudnih organa. Pred zakonom smo svi jednaki. To smo odlučili kada smo glasali za zakone i Ustav naše države”, naveo je Mustafa, prenela je Koha ditore.

 Mustafa, koji je proteklih nedelja bio česta meta napada pripadnika pokreta Samoopredeljanja, želi da vjeruje da pravosudni i organi reda rade u skladu sa Ustavom i zakonima i sa odmerenošću koju zahtjeva situacija u kojoj se nalazi Kosovo.

“Želim da vjerujem da na isti način treba da reaguju i oni koji se ne slažu sa odlukama pravosudnih organa kao i organa reda. Posebno ovih dana kada je pred nama potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji priključivanju sa Evropskom unijom i ispunjavanjem kriterijuma za liberalizaciju viznog režima, moramo da se ponašamo odgovorno i u skladu sa zakonskim normama u interesu stabilnosti”, napisao je Mustafa na Fejsbuku.

 Pristalice Kurtija protestovale su noćas u Prištini zbog njegovog privođenja i tom prilikom je povređeno 15 osoba od kojih je 14 policajaca, javili su prištinski mediji.

“Samoopredeljenje” i još dvije parlamentarne opozicione partije žestoko se protive prihvatanju briselskih sporazuma potpisanih krajem avgusta, među kojima je i sporazum o formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO).

Tri opozicione stranke zato od Mustafe traže ili da povuče potpise sa briselskih sporazuma ili da podnese ostavku. U protivnom oni najavljuju žestoke proteste.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije