Ex -Yu

Napadač gledao eksploziju džipa?

Napadač gledao eksploziju džipa?
Napadač gledao eksploziju džipa?

BEOGRAD - Muškarac koji je danas povrijeđen u eksploziji automobila na Banovom Brdu nalazi se u operacionoj sali VMA sa teškim tjelesnim povredama, izjavio je glavni dežurni anesteziolog Aleksandar Vranjanac.

On je naveo da je muškarac star 46 godina primljen na VMA oko 16.00 časova sa teškim povredama, sa velikim dijelom opečene kože, prelomom desne butne kosti i sa povredom od eksplozije, prenijeli su beogradski mediji.

Mediji javljaju da se radi o Vladimiru K., a pretpostavlja se da je krenuo je iz svoje firme i ušao u svoj BMW džip. Kada je krenuo s trotoara bomba je eksplodirala, pa se sumnja da je eksploziv aktiviran daljinskim upravljačem, odnosno da je napadač posmatrao žrtvu. Poslije eksplozije, džip se zapalio i udario je u jedan kombi, koji je takođe planuo.

Kako javlja B92, dvoje slučajnih prolaznika povrijeđeno je u današnjoj eksploziji.

Jedan prolaznik je teže povrijeđen, pretpostavlja se od krhotina koje su letjele sa uništenog automobila, dok je drugi zadobio lakše povrede i pušten je kući.

U trenutku eksplozije u Kirovljevoj ulici bilo je mnogo ljudi. U neposrednoj blizini nalazi se nekoliko kafića, a malo dalje je autobuska stanica i crkva sa vrtićem.

Vladimir K. je odmah poslije eksplozije ispao iz automobila, bio je pri svijesti, komunicirao je sa prolaznicima koji su prišli da mu pruže pomoć i dao im je svoje lične podatke.

Na mjestu nesreće su se našli jedna ljekarka iz Žandarmerije i pripadnik ronilačke službe, koji su pružili prvu pomoć povrijeđenim.

Prema nepotvrđenim informacijama, Vladimir K. je odranije poznat policiji, ima 46 godina i dovodi se u vezu sa više teških krivičnih djela, između ostalog i za trgovinu narkoticima.

Takođe, sumnja se da je povezan i sa nedavnim pokušajem ubistva u Beogradu, ali ne postoje informacije o tome da li je ranije hapšen.

Eksplozija se dogodila u 15.20 časova, na gašenju požara bilo je angažovano pet vatrogasnih vozila, sa 19 vatrogasaca, a uviđaj je u toku, dodaje se u saopštenju. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije