Ex -Yu

"Nije primećena nikakva crvena tečnost u Dunavu"

"Nije primećena nikakva crvena tečnost u Dunavu"
"Nije primećena nikakva crvena tečnost u Dunavu"

NOVI SAD - Ekipe novosadskog preduzeća "Vodovod i kanalizacija" danas nisu primetile izlivanje nikakve crvene tečnosti u Dunav na području Novog Sada, izjavio je Davor Santrač iz tog preduzeća.

Santrač je rekao da su tokom prijepodneva građani prijavili da se ponovo u Dunavu pojavila crvena tečnost, kao što je to bio slučaj prije nekoliko dana.

"Naše službe su odmah izašle na lice mesta, ali na terenu nisu zatekle ni primetile nikakvo izlivanje bilo kakve tečnosti", rekao je Santrač, koji je rukovodilac Službe spoljnih odnosa u preduzeću "Vodovod i kanalizacija".

On je istakao da su stručne službe obavile redovno uzorkovanje vode u neposrednoj blizini kanalizacionog ispusta.

Prema riječima Santrača, to preduzeće ne može da se bavi utvrđivanjem ko je eventualno ispustio tečnost u Dunav, jer za to nije ni nadležno.

Povodom prethodnog slučaja, kada se crvena tečnost pojavila u Dunavu kod Beogradskog keja, Institut za javno zdravlje je nakon analize te tečnosti saopštio da je u uzorcima utvrđeno prisustvo svežeg fekalnog zagađenja (Ešerihija koli) i eritrocita i leukocita, koji sugerišu da je ta tečnost u stvari krv.

Počinilac i odgovorni za ispuštanje te tečnosti još nisu poznati.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije