Ex -Yu

Novinar HRT-a: Vojvodina je država (VIDEO)

Novinar HRT-a: Vojvodina je država (VIDEO)
Novinar HRT-a: Vojvodina je država (VIDEO)

ZAGREB - Voditelj emisije “Otvoreno“ na Hrvatskoj radioteleviziji Mislav Togonal rekao je da će Fronteks doći na granicu Hrvatske i Vojvodine.

Novinar koji je ranije ove godine dobio nagradu za Radijsku osobu godine je na neki način proglasio Vojvodinu državom i naveo da će služba Evropske unije prema akcionom planu usvojenom u nedjelju u Briselu stići na granice srpske pokrajine i njegove države.

“Fronteks dolazi na hrvatsko-vojvođansku granicu, riječ je o jednoj od brojnih agencija Evropske unije kojoj je zadatak koordinacija u nadzoru spoljnih granica”, rekao je Togonal.

To je prvi primijetio i na društvenim mrežama objavio profesor međunarodnih odnosa i nacionalne sigurnosti na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu Dejan Jović.

Ipak, u prilogu koji je uslijedio, novinarka Vanja Vučković je ispravila voditelja emisije “Otvoreno” i rekla da Fronteks dolazi na granicu Hrvatske i Srbije.

Podsjetimo, hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je početkom godine na proslavi svoje pobjede na izborima izjavila da će se boriti za prava Hrvata u “Srbiji, Vojvodini i drugim zemljama“.

Na ovom LINKU možete pogledati emisiju "Otvoreno".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije