Ex -Yu

Objavljena fotografija hrvatskog ministra kulture kako pozira sa ustaškom kapom

Objavljena fotografija hrvatskog ministra kulture kako pozira sa ustaškom kapom
Objavljena fotografija hrvatskog ministra kulture kako pozira sa ustaškom kapom

ZAGREB - Nedjeljnik Novosti iz Zagreba na naslovnoj strani donosi fotografiju hrvatskog ministra kulture Zlatka Hasanbegovića na kojoj, tvrde, s ustaškom kapom pozira s Velimirom Bujancem.

Novosti tvrde da je riječ o fotografijama koje su 1996. objavljene u časopisu Nezavisna Država Hrvatska koji se tada prodavao na kioscima.

Isti izvor tvrdi da je današnji ministar kulture bio saradnik tog časopisa.

- Ja i Hasanbegović smo često komunicirali, ovi komentari u javnosti su izvan konteksta, on je uvjereni antifašist i povjesničar, mislim da će biti sjajan ministar - rekao je u srijedu premijer Tihomir Orešković o ministru Hasanbegoviću za HRT.

Portal 24sata.hr ministra Hasanbegovića je pokušao kontaktirati, ali nije odgovarao na pozive.

- Taman krenem pisati o sportu i ekonomiji, kada pročitam ovo...Ministre, mislim da javnost očekuje i zaslužuje objašnjenje je li ova fotografija autentična i jeste li Vi doista pisali te tekstove. Odgovor može biti samo DA ili NE, a posljedice jasne - napisao je Peđa Grbin (SDP) na Facebooku.

- Pokaže li se da je ova fotografija autentična, Zlatko Hasanbegović ne bi mogao više ni sekunde biti ministar - rekao je Goran Beus Richembergh (HNS) komentarišući naslovnu stranu nedjeljnika Novosti.

- Tu prostora ta tzv. "mladenačke grijehe nema" - poručio je Beus Richembergh. -

Ukoliko fotografija ministra Hasanbegovića sa ustaškom kapom nije fotomontaža i ukoliko je zbilja pisao tekstove za jedan opskurni časopis u kojima je ustaše opisivao kao heroje i mučenike mogu mu samo reći: Miči se iz Vlade Hasanbegoviću i poštedi nas sramote da svijet misli da čovjek takvih stavova može biti relevantan političar u Hrvatskoj! p.s. Da li Orešković i dalje misli da je Hasanbegović antifašist? Koga ste vi predlagali za ministre gospodine Oreškoviću? Sramota! - napisao je Gordan Maras (SDP) na svom Facebooku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije