Ex -Yu

Obraćanje Stoltenberga poslanicima, protesti ispred Sobranja

Obraćanje Stoltenberga poslanicima, protesti ispred Sobranja
Foto: Tanjug/AP | Obraćanje Stoltenberga poslanicima, protesti ispred Sobranja

SKOPLJE - Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg, koji danas boravi u posjeti Makedoniji, obratio se poslanicima u Sobranju, dok se ispred zgrade parlamenta okupila grupa građana koja, kako kažu, protestuje protiv ulaska te zemlje u NATO i antimakedonske politike aktuelne vlade, prenijeli su makedonski mediji.

U obraćanju poslanicima Stoltenberg je zahvalio Makedoniji zbog učešća snaga te zemlje u mirovnim misijama NATO i izrazio nadu da će ova zemlja postati dio, kako je rekao, "najuspješnijeg vojnog saveza u svijetu ", prenijeli su makedonski mediji.

"Još uvijek ima mjesta za zastave ispred sjedišta NATO. Prošle godine je Crna Gora postala 29 članova i sada je ravnopravni član Alijanse. Želimo da budete dio naše porodice, ali ima još posla. Prije svega, rješavanje problema sa vašim ustavnim imenom, sa Republikom Grčkom", rekao je generalni sekretar NATO.

Istovremeno ispred zgrade parlamenta a okupila se grupa građana koja protestuje zbog posjete Stoltenberga i anti-makedonske politike nove vlade, te usvajanja Zakona o jezicima i protiv ulaska Makedonije u NATO.

Protestu je prisustvuje i bivša poslanica Solza Grčeva koja je izjavila da je tu da jasno kaže da je protiv promjene naziva države.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije