Ex -Yu

Osam hirurga spasavalo tri srednjoškolke

Osam hirurga spasavalo tri srednjoškolke
Osam hirurga spasavalo tri srednjoškolke

SLAVONSKI BROD - Stanje tri srednjoškolke koje su sinoć teško povrijeđene kad ih je na pješačkoj stazi Cankareve ulice u Slavonskom Brodu udario BMW koji je vozio 20-godišnjak i dalje je vrlo teško, a život im spasavalo 8 hirurga.

Riječ je o izuzetno teškim, složenim povredama opasnim za život, rečeno je na vanrednoj konferenciji za novinare u brodskoj bolnici. Sinoć je zbog te nesreće pozvano još hirurga, ostalih ljekara, sestara i pomoćnog osoblja.

Vršilac dužnosti direktora bolnice Josip Samardžić, voditelj odjeljenja reanimacije i intenzivnog liječenja Jasminka Kopić te zamjenik direktora i šef traume Boris Hrečkovski rekli su kako činjenica da je pozvano još osam hirurga, anesteziolozi, internista, sestre instrumentarke i pomoćno osoblje, ukupno 19 ljudi, najbolje govori o kakvim je teškim povredama riječ. Istakli su kako su učinili sve što su trebali, a to čine i dalje, no liječenje će biti dugotrajno i složeno te je prerano davati bilo kakve prognoze.

Šefica reanimacije Kopić rekla je kako im je i dalje nužno intenzivno liječenje i podrška životnim funkcijama. Na pitanje novinara Hrečkovski je dodao kako je riječ o povredama "više organa, višestrukim otvorenim prijelomima donjih ekstremiteta, prijelomu kukova, krvarenjima u trbuhu, glavi".

Pozvao je vozače, posebno mlade, da s više savjesti i odgovornosti sjedaju za upravljač kako se takve tragedije ne bi ponavljale.

Prema informacijama iz policije, 20-ogodišnji vozač lakše je ozlijeđen i uhapšen je te se nad njim provodi kriminalistička obrada.

Portparol Policijske uprave Kate Nujić podsjetila je kako po odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama mladi vozač nije smio upravljati automobilom čija je snaga iznad 80 KW. Nije bio pod uticajem alkohola i nije od ranije poznat po saobraćajnim prekršajima.

Županijsko državno tužilaštvo saopštilo je da će istražnom sudiji podnijeti prijedlog za određivenje istražnog zatvora 20-ogodišnjem vozaču.

U brodskoj poljoprivrednoj školi koju pohađaju teško ozlijeđene djevojke stručne službe rade s učenicima kako bi ih umirili te spriječili širenje dezinformacija društvenim mrežama.

"Bitno je da se takve informacije zaustave. Namjeravam s razrednicima proći kroz sve razrede i porazgovarati s djecom", rekla je pedagoginja Biserka Halavanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije