Ex -Yu

Osumnjičen da je napio pa silovao tinejdžerku na školskom igralištu

Osumnjičen da je napio pa silovao tinejdžerku na školskom igralištu
Osumnjičen da je napio pa silovao tinejdžerku na školskom igralištu

ZAGREB - Osamnaestogodišnjaku iz Zagreba određen je jednomjesečni pritvor zbog sumnje da je silovao petnaestogodišnju djevojku koja je bila pod uticajem alkohola.Pritvor mu je određen zbog sumnje da bi mogao uticati na svjedoke.

Krivično djelo se prema pisanju hrvatskih medija dogodilo krajem jula u Zagrebu, ali je tinejdžerka, iz nepoznatih razloga, silovanje prijavila tek nedavno. Moguće je da je to napravila jer joj je osumnjičeni, tvrdi, prijetio da "će se loše provesti ako odluči da ga prijavi policiji".

Zagrebačko policija, smatra da je oštećena govorila istinu te je osumnjičenog mladića nadležnom državnom tužilaštvu kazneno prijavila za djelo "polni odnos bez pristanka i krivično djelo sprečavanja dokazivanja". Tužilaštvo je potom od istražnog sudije zatražilo pritvor za osumnjičenog, što je on prošle nedjelje i napravio.

Silovanje je navodno počinjeno na jednom školskom igralištu na području Zagreba gdje su oboje pili alkohol. Kad se djevojka napila, polusvjesna je legla na klupu, a mladić ju je, prema pisanju hrvatskih medija, potom iskoristio. Prema nezvaničnim saznanjima djevojka je silovana i dok je bila dijete pa joj se nakon posljednjeg napada i trauma koje je pretrpjela zdravlje pogoršalo.

Isto tako, mediji u Zagrebu nezvanično saznaju da je mladić prije nekoliko mjeseci bio osumnjičen za identično krivično djelo, ali je u tom slučaju navodna žrtva povukla optužbe protiv njega.

(24Sata.hr, Foto: Ilustracija)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije