Ex -Yu

Ovako izgledaju pripadnici specijalnih snaga vojske Srbije

Ovako izgledaju pripadnici specijalnih snaga vojske Srbije
Foto: youtube | Ovako će izgledati novi srpski vojnik

BEOGRAD - Vojska Srbije spremno dočekuje proslavu Dana oslobođenja Beograda, rekao je za Sputnjik član rukovodstva prikaza pukovnik Mihajlo Zogović.

On je ujedno pozvao građane da dođu na Batajnički aerodrom i zajedno sa svojom vojskom proslave ovaj važan istorijski dan.

Tokom programa "Sloboda 2017" biće prikazani najsavremenija oprema i obučenost pripadnika Vojske Srbije.

Planirano je da u programu "Sloboda 2017" učestvuje 2.200 pripadnika vojske, 130 različitih vozila i 30 aviona i helikoptera.

Naleti avijacije, različite pokazne vježbe i simulacije talačkih kriza, kao i tzv. supervojnici opremljeni najsavremenijom opremom i naoružanjem biće svakako najatraktivniji, ocjenjuje Sputnjik.

Pored ruskih "migova", na paradi će biti postrojeno 1.500 vojnika specijalnih snaga srpske vojske, koji će predstaviti novu opremu, od optičkih sprava do pušaka. Oni se nalaze u različitim jedinicama VS i predstavljaju takozvane specijalne snage koje se prve okupljaju i reaguju u vanrednim situacijama

U završnom dijelu programa građani će moći da vide i nalet avijacije. Biće prikazan vazduhoplovni defile 30 letjelica od "migova" 29 preko "orlova", "lasta" do transportnih helikoptera. Potvrđen je i nastup ruske akro-grupe "Striži" oružanih snaga Ruske Federacije.

Očekuju se gužve, apel građanima da idu javnim prevozom.

Ministarstvo obrane Srbije saopštilo je danas da nije obezbijeđen parking za privatna vozila na aerodromu u Batajnici, na kojem će u petak biti održana proslava oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu, i pozvala građane da na svečanost dođu javnim prevozom.

Dodaje se da će kapije aerodroma biti otvorene od 9.00, a da bi građani trebali da dođu najkasnije do 11.00 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije