Ex -Yu

Pantović: Svjedok potvrdio da tužilaštvo nema dokaze

Pantović: Svjedok potvrdio da tužilaštvo nema dokaze
Pantović: Svjedok potvrdio da tužilaštvo nema dokaze

KOSOVSKA MITROVICA - Suđenje lideru Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" /SDP/ Oliveru Ivanoviću i četvorici Srba za teška krivična djela počinjena 1999. i 2000. godine nastavljeno je danas u Osnovnom sudu u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice ispitivanjem svjedoka odbrane Imera Morine /61/.

Ivanović advokat Ljubomir Pantović rekao je Srni da je Morina još jedan od svjedoka optužbe čije svjedočenje pokazuje da tužilaštvo nema dokaza.
 
"Morina je rekao na suđenju da je Ivanovića video u februaru 2000. godine, ali nije mogao da se seti tačno kada", naveo je Pantović.
 
Prema njegovim riječima, svjedok je tvrdio da je prepoznao Ivanovićev glas, iako sa njim nikada nije razgovarao.
 
On kaže da je Morina posvjedočio da je Ivanovićev glas prepoznao jer ga je prije 20 do 30 godina čuo na nekom sportskom događaju.
 
"Samo te reči potvrđuju da tužilac zaista nema nikakve argumente i da su njegovi svedoci apsolutno nekredibilni", rekao je Pantović.
 
On je dodao da je sudsko vijeće danas imalo prilike da se još jednom uvjeri u tvrdnje odbrane da su svjedoci optužbe nekredibilni i da izmišljaju.
 
Na suđenju Ivanoviću i četvorici Srba Dragoljubu Delibašiću, ocu i sinu Iliji i Nebojši Vujačiću i Aleksandru Lazoviću trebalo bi da bude saslušano još 27 svjedoka tužilaštva.
 
Ivanović je optužen da je na Kosovu počinio ratni zločin nad civilnim stanovništvom, dok optužnica ostalu četvorica Srba tereti za ubistvo i pokušaj ubistva.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije