Ex -Yu

Petrina: Petrov ne smije da radio no što većina u MOST-u želi

Petrina: Petrov ne smije da radio no što većina u MOST-u želi
Petrina: Petrov ne smije da radio no što većina u MOST-u želi

SPLIT - Lista MOST, bez čijih poslanika nije moguće sastaviti hrvatsku vladu, podijeljena je oko toga kome dati podršku - vladajućem SDP-u ili opozicionom HDZ-u, a jedan dio odbornika već je krenuo svojim putem.

Saborski zastupnik MOST-a i načelnik Primoštena Stipe Petrina tvrdi da bi 75 odsto zastupnika ove liste radije išlo sa vladajućim koalicijom "Hrvatska raste", ali da se šef MOST-a Božo Petrov ne usuđuje da to učini.

Petrov se stalno žali da ga SDP i Zoran Milanović napadaju u medijima, a to niko osim njega ne vidi, navodi Petrina.

On ocjenjuje da Petrov "nije svoj projekat, već projekat nekog drugog", pa zato i ne smije da radi ono što većina u MOST-u želi.

Petrina za "Šibenik.in" poručuje da on kao član MOST-a neće u koaliciju sa HDZ-om, čije funkcionere naziva nacistima i "četnicima hrvatske nacionalnosti" i objašnjava da mu "želudac ne dopušta da ide u koaliciju sa tom strankom".

Istovremeno, Drago Prgomet, još jedan disident iz MOST-a, osnovao je stranku HRID, u koju su ušle i dvije odbornice MOST-a.

Za većinu, Hrvatskom saboru potrebno je 75 zastupnika, a ukoliko niko ne prikupi taj broj, uslijediće novi parlamentarni izbori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije