Ex -Yu

Pupovac desna ruka Milanoviću u novoj Vladi?

Pupovac desna ruka Milanoviću u novoj Vladi?
Pupovac desna ruka Milanoviću u novoj Vladi?

ZAGREB - SDP je spreman Miloradu Pupovcu ponuditi mjesto potpredsjednika Vlade, informacija je koja se zadnjih dana sve češće spominje na Iblerovu trgu kao potpuno izgledna ako koalicija "Hrvatska raste" na svoju stranu pridobije većinu zastupnika u Saboru i dobije mandat za sastavljanje Vlade, piše Slobodna Dalmacija.

“SDSS je na ovim izborima zapravo bio naš koalicijski partner. U IX. izbornoj jedinici na našoj je listi bio i njihov kandidat, a SDSS je već načelno podržao i Zorana Milanovića za mandatara. Ne vidimo nikakav problem da kolega Pupovac uđe u našu buduću Vladu ako dobijemo mandat za njezino sastavljanje”, kazao je jedan član vodstva SDP-a Slobodnoj Dalmaciji.

On pritom podsjeća da to ne bi bio prvi put da predstavnik srpske zajednice u Hrvatskoj postane član Vlade. U vrijeme Ive Sanadera i Jadranke Kosor HDZ je imao potpisan koalicijski sporazum s manjinskim zastupnicima, među ostalima i onima iz SDSS-a. Iako se još 2008. Pupovac spominjao kao najizgledniji kandidat za potpredsjednika Vlade za vanjsku politiku, a upravo mu je to mjesto ponudio tadašnji mandatar Ivo Sanader, u Vladu je na koncu, kao kandidat SDSS-a, ušao Slobodan Uzelac.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije