Ex -Yu

Radikali zbog Šešelja blokirali novosadske mostove

Radikali zbog Šešelja blokirali novosadske mostove
Radikali zbog Šešelja blokirali novosadske mostove

NOVI SAD - Članovi i simpatizeri Gradskog odbora Srpske radikalne stranke /SRS/ blokirali su poslijepodne saobraćaj preko Mosta slobode i Varadinskog mosta na Dunavu u Novom Sadu, protestujući što Haški tribunal ne pušta na slobodu lidera SRS Vojislava Šešelja uprkos pogoršanju njegovog zdravstvenog stanja.

Predsjednik Gradskog odbora SRS Đurađ Jakšić rekao je novinarima okupljenim kod blokiranog Varadinskog mosta da su danas blokirali dva mosta u Novom Sadu zbog stradanja Šešelja, a "koliko već sutra radikali će iz istih razloga blokirati celu Srbiju".

"Radikali se neće umiriti sve dok ne bude ispunjen naš zahtjev, a to je trenutno puštanje Šešelja na slobodu, kako bi mu bilo omogućeno liječenje i izlječenje u normalnim, a ne neljudskim uslovima pritvora Tribunala", rekao je Jakšić.

On ističe da Haški tribunal pokušava da fizički likvidira Šešelja, kad mu je kompletna optužnica pala u vodu.

"Nepuštanjem Šešelja na slobodu Tribunal pokušava da u doslovnom smislu ubije Šešelja. Očigledno je da to čini pošto im je Šešelj srušio optužnicu, odnosno što mu tužilaštvo tog suda za 12 godina nije uspjelo ništa iz nje da dokaže", rekao je Jakšić.

On je najavio da će od ponedjeljka, 27. oktobra, u prostorijama novosadskih radikala svakodnevno održavati protestne večeri, na kojima će javne ličnosti i intelektualci govoriti o njegovom stradanju u pritvoru haškog kazamata, sve do puštanja Šešelja na slobodu.

"Zatražili smo danas podršku našem zahtjevu za puštanje Šešelja na slobodu i od Matice srpske, te Eparhije bačke Srpske pravoslavne crkve u Novom Sadu", naveo je na kraju Đurađ Jakšić.

Mostovi su blokirani na dvadesetak minuta sa po 20 automobila, a u protestu je učestvovalo 50 članova i simpatizera novosadskog SRS-a.

Policija je bila prisutna na oba mosta, ali nije intervenisala, tako da su saobraćajne blokade prošle bez incidenata.

Vojislav Šešelj nedavno je obavijestio rukovodstvo SRS da su mu ljekari u Hagu pronašli metastaze na dva mjesta na jetri.

Lider SRS nalazi se u pritvoru Haškog tribunala već 12 godina, a taj sud još mu nije izrekao presudu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije