Ex -Yu

Safet Kalić hoće da ga izruče što prije

Safet Kalić hoće da ga izruče što prije
Safet Kalić hoće da ga izruče što prije

PODGORICA - Rožajac Safet Kalić, koji je uhapšen prije nekoliko dana u Austriji, hoće da što prije bude izručen Crnoj Gori.

Međutim, crnogorska policija još nije obavještena da li je on u Beču dao izjavu sa takvim zahtjevom.

Pošto su mu stavljene lisice na ruke, Kalić je zatražio od tamošnje policije da obavjesti ambasadu Crne Gore u tom gradu o njegovom hapšenju, ali pritom nije tražio pomoć, rečeno je Dnevnim novinama iz Ministarstva spoljnih poslova i evropskih integracija.

"Na zahtjev Safeta Kalića, austrijska policija je obavijestila ambasadu Crne Gore u Beču o njegovom hapšenju i radnjama koje su preduzete u skladu sa zakonskim propisima Austrije i pravilima međunarodne pravne pomoći i saradnje. Kalić se nije obraćao ambasadi za pomoć, a u skladu sa definisanim konzularnim procedurama i pravilima za naše državljane, ambasada će postupati u slučaju potencijalnog zahtjeva", naveli su iz crnogorskog ministarstva.

List podsjeća da je juče iz Ministarstva pravde saopšteno da su već otpočeli postupak izručenja Safeta Kalića Crnoj Gori.

On je uhapšen u Austriji u ponedeljak pod lažnim imenom Rifat Murić, pošto je koristio kosovski pasoš.

Pred Specijalnim vijećem Višeg suda u Bijelom Polju 6. oktobra je završeno suđenje protiv Kalića, njegovog brata Mersudina i supruge Amine zbog pranja osam miliona evra, zarađenih švercom narkotika.

Izricanje presude odloženo je za početak novembra.

Safetu Kaliću sudilo se u odsustvu, a prema odluci pravosudnih organa oduzeta mu je imovina, kao i najbližim srodnicima, vrijedna više od 22 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije