Ex -Yu

Šeks: Svoje ideale ostvarivat ću unutar HDZ-a

Šeks: Svoje ideale ostvarivat ću unutar HDZ-a
Šeks: Svoje ideale ostvarivat ću unutar HDZ-a

ZAGREB - Vladimir Šeks, čija je neopoziva ostavka na mjesto potpredsjednika Hrvatskog sabora danas prihvaćena u Saboru, izjavio je novinarima kako će svoje ideale i dalje ostvarivati u okviru HDZ-a.

"Nemam razloga pomišljati na hvatanje neke druge, rezervne pozicije, ja ću svoje ideale ostvarivati u okviru HDZ-a", poručio je Šeks nakon izlaska iz sabornice, upitan o tome pomišlja li na odlazak iz stranke.

Zašto bih iz svoje stranke, kojoj sam jedan od osnivača, išao bilo gdje, zapitao je Šeks.

"Ja ću sa svojom strankom i ona samnom dijeliti i dobro i zlo", poručio je.

"Nešto što dolazi u politici kao neminovnost - s time se čovjek mora pomiriti. Uvijek svemu jednom dođe kraj", ustvrdio je Šeks dodavši kako je ponosan i zahvalan zastupnicima svoje stranke što su ga tokom protekle 22 godine prepoznali kao jednog od ključnih figura u HDZ u i hrvatskoj politici.

"Isto sam zahvalan i onima koji su shvatili da mi trebaju uskratiti povjerenje, na njihovom iskrenom političkom stajalištu", rekao je Šeks.

Na pitanje da li je bio iznenađen što je HDSSB prilikom glasanja o njemu bio suzdržan, Šeks je kazao kako nije uopšte primjetio kako su oni glasali.

O tome da li je sugerisao smijenjenoj potpredsjednici Hrvatskog sabora Jadranki Kosor da njezino obraćanje pred Saborom ne bude preemotivno Šeks je rekao kako on nije ništa sugerisao.

"Stvar emotivnog pristupa je u sferi emocija i to se ne može čovjeku naložiti ili zapovijediti. Srce govori svojim jezikom", poručio je.

Na pitanje plače li unutar četiri zida Šeks je uzvratio protivpitanjem "Znate onaj film 'Ne plači voljena zemljo'?"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije