Ex -Yu

Singapur priznao Kosovo

Singapur priznao Kosovo
Singapur priznao Kosovo

PRIŠTINA - Ministarstvo spoljnih poslova Kosova je potvrdilo da je Singapur danas priznao nezavisnost Kosova i da su uspostavljeni diplomatski odnosi.

Na pismo ministra spoljnih poslova Kosova, Envera Hodžaja od 24. juna 2014. upućeno ministru inostranih poslova Singapura, Vivianu Balakrišnanu, odgovoreno je da Republika Singapur priznaje Kosovo i uspostavlja diplomatske odnose, navedeno je u saopštenju iz MIP-a Kosova.

"Singapur je nova država koja je priznala nezavisnost naše zemlje. Imao sam susrete i vršio sam lobiranje bez prestanka, počevši od posjete toj zemlji 2013. godine. Imao sam puno razgovora i ponovo sam se sastao sa ministrom inostranih poslova, Vivianom Balakrišnanom u Njujorku. Sada imamo 113 priznanja", izjavio je Hodžaj.

Singapur je četvrta zemlja iz ASEAN-a koja je priznala Kosovo.  

Iz MIP-a je saopšteno i da je Singapur priznao kosovske pasoše, te da građani Kosova mogu već od danas aplicirati za vize online putem kako bi ušli u tu zemlju.

Hodžaj će posjetiti Singapur u januaru 2017. godine kako bi se produbili politički, ekonomski i trgovinski odnosi dvije zemlje.

Singapur je priznao Kosovo kao suverenu i nezavisnu državu, napisao je na ranije svom nalogu na Twitteru kosovski ministar spoljnih poslova Enver Hodžaj.

Kako je naveo, Singapur i Kosovo su uspostavili diplomatske odnose. Hodžaj je dodao da se radi o 113. diplomatskom priznanju Kosova, prenosi B92.

Zahvalnost Singapuru stigla je i od kosovskog predsjednika Hašima Tačija i od ambasadorke Kosova u Vašingtonu Vljore Čitaku, koji su ovu vijest takođe objavili na Twitteru, a njima su se pridružili i drugi korisnici ove društvene mreže.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije