Ex -Yu

Šobajić: Srbi da se zbliže sa Rusima koliko god mogu

Šobajić: Srbi da se zbliže sa Rusima koliko god mogu
Šobajić: Srbi da se zbliže sa Rusima koliko god mogu

BEOGRAD - Akademski slikar Miloš Šobajić izjavio je da Srbija pripada Evropi i da je njena umjetnost bila oduvijek evropska, "od manastira do danas", ali da je EU napravljena iz nečijih interesa koji srpskom narodu ne bi u potpunosti odgovarali.

Šobajić je ocijenio da Srbi treba da se zbliže sa Rusima koliko god mogu. 


Govoreći o odnosu sa Rusima, Šobajić je za "Večernje novosti" naveo da su Srbi i Rusi u najtežim trenucima bili razdvojeni, jer je Rusija uvijek bila u teškoj krizi, kada je Srbima pomoć bila potrebna.

Prema njegovim riječima, dva naroda koja se vole, koji maju sličan jezik, istu vjeru i široku dušu, treba da budu jedan uz drugi. 

"Mi smo na neki način žrtve zbog toga što svi misle da smo predvorje Rusije i da je Rusija, u stvari, na Balkanu u Srbiji. Neka tako i misle, ja se s tim slažem. To su naša braća po krvi i materi", rekao je Šobajić. 

On je rekao da je dobro što se "Rusija probudila", pa da ponovo postoje dva pola, jer dok je postojao samo jedan, "ovi drugi su odlučivali o svemu, mogli nekažnjeno da bace bombu u svačiju kuću, ali sada, ipak, moraju da se zamisle da li to mogu da urade tek tako". 

"Mala smo zemlja, koja nema pravo odluke. Oduzeli su nam Kosovo, pa još kažu da treba da ćutimo. Loše se živi, teško plivamo, ali smo nekako, ipak, na površini", rekao je Šobajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije