Ex -Yu

Srbi bojkotuju vanredno zasjedanje kosovskog parlamenta

Srbi bojkotuju vanredno zasjedanje kosovskog parlamenta
Srbi bojkotuju vanredno zasjedanje kosovskog parlamenta

PRIŠTINA - U Prištini je danas počela vanredna sjednica parlamenta samoproglašenog Kosova, u čijem radu ne učestvuju poslanici "Srpske liste" koji su poslije donošenja Zakona o Trepči i Zakona o posebnim ulaganjima, odlučili da bojkotuje rad centralnih institucija.

Poslanik Nenad Rašić rekao je Srni da je nastavljena praksa nipodaštavanja Srba i srpskog prisustva u parlamentu Kosova.

"Niko nas nije kosultovao ili bar pozvao na bilo kakav razgovor ili dogovor o dnevnom redu današnjeg zasedanja, što je dovoljno obrazloženje za nastavak bojkota rada parlamenta i našeg učešća u radu centralnih organa vlasti", rekao je Rašić.

On je u ime "Srpske liste" rekao da je današnje miješanje parlamenta u rad sudskih organa političarenje koje služi za dnevnu politiku i da bilo kakakv stav koji poslanici danas zauzmu neće moći da utiče na odluku Srba da nastave bojkot institucija centralnih vlasti Kosova.

"Nijedan od naših stavova ili zahteva do ovog trenutka nije ispoštovan ili bar uvažen načelno tako što bi nas vodeći ljudi pozvali na razgovor i saslušali naše obrazloženje", dodao je Rašić, ocijenivši da je današnja rasprava parlamenta o Odluci Apelacionog suda suvišna i vraća Kosovo u period bezvlašća i potpune izolacije Srba.

Vanredna sjednica parlamenta samoproglašenog Kosova, sazvana na prijedlog Demokratkse partije Kosova, razmatra pitanje učinka "Oslobodilačke vojske Kosova" u kontekstu Odluke Apelacionog suda Kosova koji je potvrdio presudu o proglašenju ratnim zločinicima desetorice bivših pripadnika paravojne teroristike formacije OVK.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije