Ex -Yu

Srbija od Njemačke traži izručenje osumnjičenog za ubistvo

Srbija od Njemačke traži izručenje osumnjičenog za ubistvo
Srbija od Njemačke traži izručenje osumnjičenog za ubistvo

Ministarstvo pravde Srbije pokrenulo je postupak za izručenje osunmjičenog za dvostruko ubistvo u Molu i Bečeju Baneta Jovanovića (49), koji je uhapšen u Njemačkoj.

"Prije dva dana smo od Interpola Beograd zvanično obaviještani o hapšenju osumnjičenog i tražili smo produžetak ekstradiciong pritvora, kako bi se prevela sva dokumentacija o tom slučaju", precizirali su u ministarstvu.

Zahtjev za izručenje i dokumentacija biće proslijeđeni njemačkim pravosudnim organima koji treba da odluče o ekstradiciji.

Jovanović se osumnjiči da je 20. marta u Molu iz vatrenog oružja ubio Matiju Petrovića Bobana (28), ranio njegovu suprugu Renatu (31), njihovog sina (11) i snaju Natašu Sunomar (23).

Preij toga u Bečeju je ranio svoju bivšu nevjenčanu suprugu Jelenu Stojkov (29), koja je od posljedica ranjavanja preminula u subotu.

Ranjen je i njen stanodavac Joža Imre (70).

Jovanović, koji je živio u Molu u opštini Ada na sjeveru Banata, je ubrzo uspio da pobjegne iz Srbije u Mađarsku, dok je policija iz Kikinde uhapsila dva muškaraca iz Horgoša, osumnjičene da su mu pomogli u bjekstvu, prenijeli su beogradski mediji.

Mediji su naveli i da su po nalogu ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića suspendovani su rukovodioci Policijske stanice u Adi, koji su se družili sa osumnjičenim Jovanovićem, kao i šef dežurne službe PU Kikinda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije