Ex -Yu

Stravičan zločin u Bačkoj: Pljačkaši ubili, pa zapalili penzionera

Stravičan zločin u Bačkoj: Pljačkaši ubili, pa zapalili penzionera
Stravičan zločin u Bačkoj: Pljačkaši ubili, pa zapalili penzionera

SOMBOR - Branko Kuljanski (66) iz Stapara, kako nezvanično saznaje Blic, ubijen je pa zapaljen u svojoj kući nakon obračuna sa pljačkašima.

On je, kako se pretpostavlja, zatekao pljačkaše i pokušao da se obračuna sa njima, a oni su ga pretukli, vezali žicom i izboli nožem, da bi na kraju zapalili dio kuće i pobjegli.

Njegova ćerka Milanka Cmiljski kaže da se čula sa ocem kobne noći.

- Čuli smo se u sredu uveče, rekao je da će doći kod mene u Sivac, niko nije slutio tragediju - kaže uplakana Milanka.

Kako svjedoče meštani Stapara, Branko je živeo sam, a supruga mu je preminula prije nekoliko godina. Nikada nije bio u sukobu sa komšijama, već je važio za dobrog čovjeka i domaćina. Prema njihovom svjedočenju, da nešto nije u redu shvatili su kada je jedan od komšija vidio muškarca kako bježi kroz Brankovo dvorište.

- Komšiji se učinilo da vidi nekog kako beži kroz dvorište. Onda je prišao i video dim. Pozvao je vatrogasce, a kada su ušli u kuću, Branko je već bio ugljenisan. U prvi mah svi su mislili da je možda nešto zaboravio na šporetu, pa da se kuća upalila - dodaju komšije.

Obdukcija obavljena u Novom Sadu pokazala je da je starca usmrtio ubod nožem, a zbog ovog slučaja u selu je zavladao strah.

- Ovo je užasno, ljudi se pitaju da li da izlaze noću na ulicu - priča mlađa Staparka.

Potraga za ubicom

Prema riječima Ljubice Obradović, zamjenika višeg javnog tužioca u Somboru, riječ je o ubistvu. Tužilaštvo vodi predistražni postupak protiv N. N. osoba.

Policija je i juče obavljala uviđaj u kući ubijenog Branka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije