Ex -Yu

Tahiri: Odbili smo "okupaciju imovine Telekoma Kosova"

Tahiri: Odbili smo "okupaciju imovine Telekoma Kosova"
Tahiri: Odbili smo "okupaciju imovine Telekoma Kosova"

PRIŠTINA - Kosovska ministarka zadužena za dijalog sa Beogradom Edita Tahiri tvrdi da je tokom razgovora u Briselu prištinska delegacija "kategorički odbijala zahtjeve srpske strane koji su izlazili van okvira sporazuma o telekomunikacijama", ali navodi da je postignut "mali napredak u nekim aspektima".

"Kao što je ranije rečeno, srpska strana je tražila proširenje sporazuma o telekomunikacijama, kroz postavljanje antena širom Kosova i imala je namjeru da okupira imovinu Telekoma Kosova", rekla je Tahiri poslije razgovora u Briselu, prenosi sajt kos sev.info.

"Delegacija Kosova je odgovorila srpskoj strani da su ove crvene linije postavljene sporazumom telekomunikacijama i da ne dopuštaju odstupanja od sporazuma", navodi se u saopštenju kosovske vlade.

Delegacije Beograda i Prištine nisu postigle dogovor o primjeni Sporazuma o telekomunikacijama, a direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić ističe da Beograd nije pristao na stvaranje "telekomunikacionih enklava" za Srbe.

Ðurić je u izjavi novinarima u Briselu rekao da delegacija Beograda nije prihvatila uspostavljanje presedana da srpska imovina bude predstavljena kao svojina Pošte i Telekoma Kosova.

"Nismo pristali na stvaranje telekomunikacionih enklava za Srbe", rekao je Ðurić na kraju petog dana ovonedjeljne runde tehničkog dijaloga Beograda i Prištine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije