Ex -Yu

Teroristi kreću na Srbe

Teroristi kreću na Srbe
Teroristi kreću na Srbe

BEOGRAD- Teroristička Albanska nacionalna armija (ANA ili AKSH) zaprijetila je oružanim akcijama na sjeveru Kosova ukoliko kosovske institucije do kraja septembra ne formiraju vojsku Kosova.

- Upućujemo ultimatum premijeru i predsjednici Kosova da do 30. septembra formiraju oružanu vojsku Kosova! Ukoliko naši zahtjevi budu ignorisani, mi ćemo biti primorani da nastavimo svoje vojne akcije u sjevernom dijelu Republike Kosovo - izjavio je Sazan Toplica, portparol ove misteriozne organizacije, i dodao da je to druga šansa kosovskim vlastima.

- AKSH je nakon proglašenja nezavisnosti Kosova objavila privremenu suspenziju svojih aktivnosti kako bi dala šansu kosovskim institucijama da konsoliduju oružane snage Kosova - naveo je Toplica, a prenosi Kurir.

Ministar policije Kosova Bajram Redžepi kaže za ovaj list da „uopšte ne pada na ovakve izjave“.

- To su priče za malu djecu! Ne trebaju nam na sjeveru Kosova pojedinačni pokosovski junaci! Imamo policiju, Kfor, Euleks i vjerujem da nikakvih nemira i terorističkih napada neće biti - naglašava Redžepi, ne isključujući sprovođenje istrage o ovoj organizaciji.

Državni sekretar u srpskom Ministarstvu za KiM Oliver Ivanović kaže da ANA zapravo pokazuje „želje i namjere kosovskih vlasti“.

- Smatram da bi tužilac Euleksa morao da sprovede istragu o tome. Da vidimo šta je urađeno u poslednjih nekoliko godina kad je u pitanju ANA, jer ne postoje oni od juče - naglašava Ivanović.

Unmik je Albansku nacionalnu armiju 2003. proglasio terorističkom organizacijom.

Načelnik Kosovskomitrovičkog okruga Radenko Nedeljković kaže da najave terorističkih napada ANA svi treba ozbiljno da shvate, a prije svega Kfor.

- ANA je već imala akcije na potezu Kosovska Mitrovica - Raška. Pre svega mislim na podmetanje eksploziva na mostu u mestu Balaban - objasnio je Nedeljković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije